ΥΛΙΚΑ
2 κιλά λάχανο
1/2 κιλό μοσχαρίσιο
1 μετριο κρεμμύδι
1/4 του κιλού λάδι
1 κουταλιά βούτυρο
3-4 ντομάτες
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χοντροκόβουμε το λάχανο, το πλένουμε και το βάζουμε στην φωτιά να πάρει μια βράση. Στραγγίζουμε το ζουμί για να φύγει η μυρωδιά του. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι.Βάζουμε και τον κιμά, τον ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και τον αφήνουμε στην φωτιά ώσπου να βγει το ζουμί του. Προσθέτουμε την ντομάτα αλεσμένη, το λάχανο, αλάτι και πιπέρι, λίγο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει καλά και να μείνει μόνο με το λάδι του. Όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο.