ΥΛΙΚΑ
8 αρνίσια μπριζολάκια
25 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλ.
50 γρ. βρασμένη και λιωμένη πατάτα
25 γρ. φρέσκο τριμμένο ψωμί
2 κουταλιές δυόσμο ψιλ.
2 αυγά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Βγάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την πατάτα,τα τρίμματα, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το ένα από τα αυγά και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα μπριζολάκια να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Αφήνετε να κρυώσουν. Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και χωρίζετε σε 8 κομμάτια τετράγωνα. Βάζετε στο κέντρο του κάθε κομματιού ζύμης από 1 μπριζολάκι αφήνοντας το κόκκαλο έξω από την ζύμη. Αλείφετε με νερό τις άκρες ης ζύμης και διπλώνετε επάνω από τη γέμιση. Πιέζετε να κλείσει καλά η ζύμη χτυπάτε το άλλο αυγό και αλείφετε τη ζύμη με πινέλο. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμα να ροδίσει καλά η ζύμη. Βάζετε σε πιατέλα γαρνίρετε με δυόσμο και σερβίρετε με πατάτες και βρασμένα λαχανικά.
8 αρνίσια μπριζολάκια
25 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλ.
50 γρ. βρασμένη και λιωμένη πατάτα
25 γρ. φρέσκο τριμμένο ψωμί
2 κουταλιές δυόσμο ψιλ.
2 αυγά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Βγάζετε από την φωτιά και προσθέτετε την πατάτα,τα τρίμματα, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το ένα από τα αυγά και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα μπριζολάκια να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Αφήνετε να κρυώσουν. Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και χωρίζετε σε 8 κομμάτια τετράγωνα. Βάζετε στο κέντρο του κάθε κομματιού ζύμης από 1 μπριζολάκι αφήνοντας το κόκκαλο έξω από την ζύμη. Αλείφετε με νερό τις άκρες ης ζύμης και διπλώνετε επάνω από τη γέμιση. Πιέζετε να κλείσει καλά η ζύμη χτυπάτε το άλλο αυγό και αλείφετε τη ζύμη με πινέλο. Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμα να ροδίσει καλά η ζύμη. Βάζετε σε πιατέλα γαρνίρετε με δυόσμο και σερβίρετε με πατάτες και βρασμένα λαχανικά.

