ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλ.
ψίχα από μια φέτα ψωμί
μαιντανό ψιλ.
1 αυγό
ρίγανη
αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
5 αυγά
1/2 κιλό γιαούρτι
1/2 λεμόνι
μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τον μαιντανό, το αυγό, την ρίγανη το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και το πλάθετε σε μεγάλους κεφτέδες. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι. Τους τοποθετήτε σε ένα ταψί βουτυρωμένο σε σειρές σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Σε μια λεκάνη χτυπάτε τα αυγά στο γιαούρτι και τα ανακατεύετε να ενωθούν καλά.Προσθέτετε λίγο αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύετε και σκεπάζετε τους κεφτέδες με αυτή την κρέμα μέσα στο ταψί.Ραντίζετε με λίγες κουταλιές βούτυρο λιωμένο και λίγους κόκκους μπαχάρι. Βάζετε το ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθούν μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού κρυώσουν λίγο με μια σπάτουλα κόβετε κάθε κεφτέ γύρω-γύρω σε τετράγωνα κομμάτια και μαζί με την κρέμα του τον τοποθετήτε στο πιάτο.