ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κολοκύθι κίτρινο μεγάλο
1-2 κρεμμύδια
παξιμάδι τριμμένο
δυόσμος
αλάτι και πιπέρι
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το κολοκύθι, το κόβουμε φέτες και το βάζουμε στην κατσαρόλα να βράση με λίγο νερό προσθέτοντας λίγο αλάτι για να γίνει νόστιμο. Όταν βράση το στίβουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Αφού στραγγίξει εντελώς το τοποθετούμε σε μια λεκάνη μαζί με τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τα νακατεύουμε όλα μαζί καλά. Αν το μίγμα μας βγει λίγο αραιό προσθέτουμε τριμμένο παξιμάδι. Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα μια-μια κουταλιά από το μίγμα που φτιάξαμε αφού την αλευρώσουμε και αφήνοντας να τηγανιστούν καλά γυρίζοντας τους για να ροδοκοκκινήσουν και από τις δυο μεριές.