ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. ταραμάς
1 κιλό πατάτες βρασμένες
1 κρεμμύδι
2 αυγά
1/2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 κοφτή κουταλιά ρίγανη
πιπέρι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνι
γαλέτα για τύλιγμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παιρνάμε από την μηχανή του πουρέ τις βρασμένες πατάτες και τον ταραμά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, το λάδι και τα ασπράδια. Ανακατεύουμε και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για να μαλακώσει και να σφίξει. Πλάθετε τους κεφτέδες και τους αλευρώνετε. Χτυπάτε ελαφρά τα ασπράδια με ένα κουταλάκι λάδι και από το μίγμα αυτό περνάμε τους κεφτέδες. Τους τυλίγετε σε γαλέτα και τους τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά.