ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. μπακαλιάρο
500 γρ. πατάτες
3 αυγά
1 κουταλιά σούπας λάδι
50 γρ. βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Βάζουμε τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τον βράζουμε για 2 λεπτά. Τον αφήνουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Βγάζουμε τις πέτσες και τα κόκκαλα και τον κόβουμε σε μικρά-μικρά κομμάτια. Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από τον μύλο. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον μπακαλιάρο, τους κρόκους των 2 αυγών, 1 κουταλιά σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα δουλεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και χτυπάμε το τρίτο αυγό μαζί με τα δυο ασπράδια. Πλάθουμε τις κροκέτες σε πλακέ φέτες, τις περνάμε από το αυγό, ύστερα από την φρυγανιά και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.