ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μελιτζάνες
500 γρ. κιμά
3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
πάπρικα
θυμάρι
δεντρολίβανο
2 κρεμμύδια
3 αυγά
500 γρ. ντομάτες
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 φλιτζ. γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε τις μελιτζάνες, τις στραγγίζετε, αφαιρείτε το κοτσάνι, τις κόβετε σε φέτες και τις ψήνετε στο φούρνο και από τις δυο πλευρές. Τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με δυο κουταλιές βούτυρο. Ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνετε πασπαλίζετε τον κιμά με την πάπρικα, το τριμμένο θυμάρι και το δεντρολίβανο και τον αφληνετε να κρυώσει. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε φέτες. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και στρώνετε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τον κιμά ενώ καρυκεύετε σε κάθε σειρά. Τέλος περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Χτυπάτε το γιαούρτι με τα αυγά, το αλεύρι και ανάλογο αλάτι. Περιχύνετε το ταψί με την κρέμα και το βάζετε στον φούρνο για άλλα 15 λεπτά ώσπου να σχηματιστεί μια χρυσόξανθη κρούστα.