ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
60 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
λίγο άνηθο
150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
αλάτι και πιπέρι
βούτυρο για το τηγάνισμα
αλεύρι γαι το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από την μηχανή του
πουρέ.Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το φρέσκο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος,αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές από το μίγμα και πλάθουμε με αλευρωμένα χέρια κεφτέδες. Τους περνάμε στα αλεσμένα αμύγδαλα και τους τηγανίζουμε σε καυτό βούτυρο. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους προσφέρουμε ζεστούς.
1 κιλό πατάτες
60 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
λίγο άνηθο
150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
αλάτι και πιπέρι
βούτυρο για το τηγάνισμα
αλεύρι γαι το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από την μηχανή του
πουρέ.Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το φρέσκο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος,αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Παίρνουμε κουταλιές-κουταλιές από το μίγμα και πλάθουμε με αλευρωμένα χέρια κεφτέδες. Τους περνάμε στα αλεσμένα αμύγδαλα και τους τηγανίζουμε σε καυτό βούτυρο. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους προσφέρουμε ζεστούς.