ΣΑΡΑΙΛΙ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φύλλο μπακλαβά
400 γρ. βούτυρο για τα φύλλα
480 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλλα σκόνη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

800 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλλα
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καρυδόψιχα με την ζάχαρη και την κανέλλα. Χωρίζουμε το μίγμα καρυδόψιχας σε τόσα μέρη όσα είναι τα μισά φύλλα. Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινελάκι αλείφουμε ένα φύλλο, τοποθετούμε από πάνω δεύτερο φύλλο καλά βουτυρωμένο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με καρυδόψιχα. Το τυλίγουμε από την μια μεριά προσεχτικά ώστε να γίνει ρολό. Το σουρώνουμε λίγο πιάνοντας το με τα δάχτυλα μας από τις δυο άκρες και το τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Περιχύνουμε τα ρολά με βούτυρο και τα κόβουμε σε 3-4 κομμάτια το καθένα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό , την κανέλλα και το λεμόνι να βράσουν για 8 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το πειρχύνουμε με το σιρόπι καυτό. Αφήνουμε να το απορροφήσει καλά και σερβίρουμε σε πιατέλα.