
1 κιλό πατάτες
1 κιλό πράσα
ρίγανη
3 αυγά
αλάτι και πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από την μηχανή του πουρέ. Κόβουμε τα πράσα, τα ψιλοκόβουμε, τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα στον ατμό, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, τα 3 αυγά και την φρυγανιά. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί ώστε να γίνουν μια μάζα και μετά τα πλάθουμε σε κεφτέδες. Τους τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι ώσπου να ροδίσουν.