ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά
2ποτήρια του κρασιού ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κιλό ντομάτες
1/2 κιλό αμπελόφυλλα
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 αυγό 
1 λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, ξύνουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το βούτυρο το ρύζι και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μίγμα. Έχουμε στο μεταξύ ζεματίσει τα αμπελόφυλλα και τα ανοίγουμε. Τα γεμίζουμε ένα-ένα, τα τυλίγουμε σε ντολμαδάκια και τα στρώνουμε μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο τα βάζουμε στην φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν είναι έτοιμα χτυπάμε το αυγολέμονο τα περιχύνουμε με αυτό και τα σερβίρουμε.