ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό ρεβίθια
2-3 ντομάτες μικρές
3 σκελίδες σκόρδο ψιλι.
αλάτι και πιπέρι
κύμινο
1 φύλλο δάφνης
1 ποτηράκι κρασί
2 χούφτες αλεύρι
λάδι για το τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
100 γρ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλιά ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύετε τα ρεβίθια από το βράδυ σε χλιαρό νερό με μια χούφτα αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένετε και τα αλέθετε στην μηχανή με τις ντομάτες. Προσθέτετε το αλεύρι, το κύμινο και το σκόρδο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε το μίγμα και πλάθετε σουτζουκάκια. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε. Ετομάζετε λίγη σάλτσα ντομάτα με τον πελτέ, 1 φλιτζάνι νερό, λάδι, λίγη ζάχαρη, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε τα ρεβιθοσουτζουκάκια μαζί με 1 φύλλο δάφνης και 1 ποτηράκι κρασί. Τα αφήνετε λίγο ακόμη στην φωτιά και τα σερβίρετε ζεστά.
1/2 κιλό ρεβίθια
2-3 ντομάτες μικρές
3 σκελίδες σκόρδο ψιλι.
αλάτι και πιπέρι
κύμινο
1 φύλλο δάφνης
1 ποτηράκι κρασί
2 χούφτες αλεύρι
λάδι για το τηγάνι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
100 γρ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
1/2 κουταλιά ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύετε τα ρεβίθια από το βράδυ σε χλιαρό νερό με μια χούφτα αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένετε και τα αλέθετε στην μηχανή με τις ντομάτες. Προσθέτετε το αλεύρι, το κύμινο και το σκόρδο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε το μίγμα και πλάθετε σουτζουκάκια. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε. Ετομάζετε λίγη σάλτσα ντομάτα με τον πελτέ, 1 φλιτζάνι νερό, λάδι, λίγη ζάχαρη, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να πάρει μια βράση και προσθέτετε τα ρεβιθοσουτζουκάκια μαζί με 1 φύλλο δάφνης και 1 ποτηράκι κρασί. Τα αφήνετε λίγο ακόμη στην φωτιά και τα σερβίρετε ζεστά.