ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΚΙΜΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πληγούρι ψιλό
1/2 κιλό κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
φέτες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παρασκευάζουμε τον κιμά όπως κάνουμε στα μακαρόνια χωρίς να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα και φροντίζουμε να μείνει στεγνός χωρίς υγρά. Ανακατεύουμε με τον κιμά τα ξυσμένα κρεμμύδια αρκετό βούτυρο με μπόλικο αλατοπίπερο να γίνει πικάντινοςκαι τον βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Καθαρίζουμε το πληγούρι, το ξεπλένουμε, το μουσκεύουμε με 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά και το ζυμώνουμε ρίχνοντας 2-3 κουταλιές αλεύρι και λίγο αλάτι. Παίρνουμε από την ζύμη στρογγυλές μπάλες κάνοντας μια γούβα στο κέντρο και βάζουμε τον κιμά και τον καλύπτουμε με την ζύμη. Αφού τελειώσουν όλες οι μπάλες τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις σερβίρουμε ζεστές σε πιατέλα γαρνιροντάς τες με φέτες λεμονιού.