ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μακαρόνια
150 γρ. βούτυρο φρέσκο
150 γρ. τυρί τριμμένο
2 αυγά
500 γρ. γάλα
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όταν βράσουν τα μακαρόνια ( όχι πολύ γιατί θα μπουν και στο φούρνο) κρυώστε και σουρώστε τα. Ζεματίστε τα μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτετε το τυρί, τα αυγά χτυπημένα ( κρατήστε τον ένα κρόκο) και αλατοπιπερώνετε. Ανακατέψτε καλά και τα ρίχνετε σε ένα βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με την φρυγανιά ταψί. Σκεπάζετε τα μακαρόνια με μια παχιά στρώση μπεσαμέλ (που την παρασκευάζεται με γάλα, αλεύρι, λίγο βούτυρο και τριμμένο μοσχοκάρυδο), πασπαλίζεται με τυρί, φρυγανιά και λίγο βούτυρο. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά της ώρας μέχρι να πάρει η επιφάνεια μια ροδοκόκκινη κρούστα.

Σχόλια