ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκ.
βούτυρο ή φυτίνη
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 1/2 κιλό αλεύρι
νερό χλιαρό
αλάτι
βούτυρο ή φυτίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρετε σε βούτυρο ή φυτίνη τον κιμά με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Ετοιμάζετε ζύμη σφιχτή με το αλεύρι, με ανάλογο χλιαρό νερό και με αλάτι. Αφήνετε να μείνει σκεπασμένη για 30 λεπτά και κατόπιν την χωρίζετε σε κομμάτια. Ανοίγετε κάθε κομματάκι ζύμης σε φύλλο και το αλείφετε με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήτε τα 24 φύλλα, το ένα επάνω στο άλλο και τα ανοίγετε σε ένα μεγάλο φύλλο και το στρώνετε σε ταψί βουτυρωμένο. Απλώνετε επάνω το μίγμα του κιμά. Κατόπιν βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα, το ένα επάνω στο άλλο και τα ανοίγετε και αυτά κατά τον ίδιο τρόπο σε ένα φύλλο λεπτό. Το απλώνετε επάνω στο μίγμα του κιμά κατά τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργηθούν πτυχές. Γυρίζετε τις άκρες του φύλλου που είναι από κάτω ώστε να σκεπάσουν τις άκρες του φύλλου της επιφάνειας αφού τις υγράνετε με λίγο νερό. Κάνετε με τα δάκτυλα μια όμορφη μπορντούρα και ψήνετε την πίτα στο φούρνο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου