ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
2 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1/2 κούπα βούτυρο
1/3 κούπας φυστίκι Αιγίνης
35 γρ. κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε την ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα την κανέλα, σκεπάζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε την κανέλα και κρατάμε το σιρόπι στην κατσαρόλα. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το θρυμματισμένο φυστίκι και το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι το σιμιγδάλι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλο το υγρό. Καταλαβαίνουμε ότι ο χαλβάς είναι όταν ξεκολλάει από το κουτάλι και το αφήνει καθαρό. Μοιράζουμε το χαλβά σε ατομικά φορμάκια ή σε μια φόρμα του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα αν το έχουμε σε βάλει σε φόρμα πασπαλίζουμε με φυστίκι και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου